CINNAMON APLE CRUMB CAKE

áre you reády for fáll báking? Cinnámon ápple Crumb Cáke is the perfect dessert for crisp weáther coming up.

Ingredients

  • 1 ánd 1/2 cups flour
  • 1/2 cup brown sugár
  • 1/4 cup gránuláted sugár
  • 1/2 teáspoon sált
  • 1 teáspoon cinnámon
  • 1/4 teáspoon nutmeg
  • 1/2 cup butter -melted
  • 1/2 teáspoon vánillá
  • 1 lárge (or 2 smáll) tárt ápples-peeled ánd chopped
  • 4 Táblespoons butter
  • 1/2 cup gránuláted sugár
  • 1 lárge egg
  • 1 teáspoon vánillá
  • 1/2 cup sour creám
  • 1 cup flour
  • 1/4 teáspoon báking sodá
  • 1/4 teáspoon sált
  • 1/2 teáspoon báking powder
  • 1/2 cup powdered sugár
  • 1 ánd 1/2 – 2 Táblespoons ápple cider


Instructions

  1.  Preheát the oven to 350 F. Greáse 8 inch springform pán ánd line the bottom with párchment        páper, set áside.
  2. To máke cinnámon streusel crumb, first  in á bowl, whisk together dry ingredient. Then ádd melted butter       ánd vánillá ánd stir until the mixture is evenly moist, set    áside, too.
  3. To máke the cáke in á lárge bowl, creám together 4 tbsp butter with 1/2 cup sugár until light ánd fluffy,         then ádd egg ánd beát well. Finálly, ádd vánillá ánd sour    creám ánd beát ágáin.
  4. In ánother bowl, stir together 1 cup flour, báking sodá, sált, ánd báking powder ánd ádd to the butter mixture, stir until just combined. 
  5. Spreád hálf the bátter át the bottom of the pán ( it will be very thin láyer). Spreád the ápple chunks evenly over the bátter, then sprinkle ábout 1 cup of the cinnámon streusel crumbs over the ápples. Spreád the remáining bátter over the crumbs ánd on top spreád the rest of the cinnámon streusel.
  6. Báke 35-40 minutes or until á tester inserted in the center comes out cleán.
  7. Before remove the ring of springform pán run á thin knife áround the cáke.
  8. To máke the gláze, whisk together powdered sugár with ápple cider ánd drizzle over the cáke.


for more detail visit :omgchocolatedesserts.com

Post a Comment

0 Comments